Mainos
Mainos

Rapalan tulos heikkeni lähes 60 %

Uistimia valmistavan Rapala Normark -konsernin elo-huhtikuun tulos rahoituserien jälkeen jäi vajaaseen 27 miljoonaan markkaan, kun vuotta aiemmin vastaavan ajan tulos oli lähes 63 miljoonaa.

Yhtiön tänään julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhdeksän kuukauden liikevaihto supistui edellisvuodesta noin 20 miljoonaa markkaa 427 miljoonaan ja osakekohtainen tulos hupeni 0,7 markkaan edellisvuoden 1,5 markasta.

Rapalan mukaan syynä tuloksen heikentymiseen on se, että eräät amerikkalaiset pääasiakkaat ovat purkaneet varastojaan. Yhtiön mukaan amerikkalaisten pääasiakkaiden varastojen purkamisesta johtunut tuloksen heikkeneminen vaikuttaa merkittävästi myös koko tilikauden tulokseen.

Yhtiö ilmoitti, että se on perustamassa jakeluyhtiötä Japaniin, koska maan kalastusvälinemarkkinat ovat yksi maailman suurimmista. Jakeluyhtiön on määrä aloittaa syyskuun alussa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme