Mainos
Mainos

Rata huolissaan hitaasta talousrikostutkinnasta

Pörssikauppaa valvova rahoitustarkastus Rata on huolissaan rikosilmoitustensa jumiutumisesta poliisitutkintaan.

Poliisilla on selvitettävänä kuusitoista rahoitustarkastuksen tekemää rikosilmoitusta, joista vanhimmat ovat vuodelta 1999.

Helsingin Sanomien mukaan poliisi on pystynyt purkamaan juttusumaa kahden tai kolmen tapauksen vuosivauhdilla, joten nykyisenkin jonon purkamiseen menee nykytahdilla viitisen vuotta. Rahoitustarkastus on tehnyt viime vuosina 6-8 uutta rikosilmoitusta vuosittain, joten käytännössä jono pitenee entisestään.

Rata on huolestunut tilanteesta, sillä pörssikaupan osapuolet eivät saa ajoissa viestiä rangaistavasta tai kielletystä menettelystä. Myöskään syylliseksi epäiltyjen mielestä oikeuden päätöksen odottelu ei ole mukavaa.

Rata on joutunut vähitellen nostamaan rikosilmoitusten tekokynnystä puolentoista viime vuoden aikana. Käytännössä se merkitsee, että joistakin epävarmoista tapauksista on jouduttu luopumaan. Se tarkoittaa esimerkiksi tapauksia, joissa näytön saaminen on kokemuksen mukaan vaikeaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme