Mainos
Mainos

Rata jättänyt kolme uutta tutkintapyyntöä poliisille

Rahoitusalaa valvova Rahoitustarkastus kertoo jättäneensä poliisin esitutkintaan kolme uutta epäilyä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä pörssikaupoissa.

Normaaliin tapaansa Rata ei anna sen enempää tietoa asiasta. Niin kauan kuin luottamuksellista tietoa ei ole julkistettu, henkilö on sisäpiiriläinen ja syyllistyy tiedon väärinkäyttöön käydessään kauppaa pörssiyhtiön osakkeella. Sisäpiiritiedon turvin voi kuitata voittoja tai välttää tappioita. Sekin on laitonta, että neuvoo toista kauppoihin.

Viimeksi julkisuudessa on liikkunut tietoja Ratan kiinnostuksesta Soneran osakeantiin, mutta kyse voi olla myös täysin rutiiniluontoisista selvityksistä. Soneran suuren valtio-omistuksen vuoksi annista tietäneitä oli tavallista enemmän. Tämän vuoden aikana Rata on tutkinut 33 tapausta. Näistä kuusi on annettu poliisille. Neljässä kyse on sisäpiiritiedon mahdollisesta väärinkäytöstä ja kahdessa tiedotusvelvollisuuden laiminlyönnistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme