Mainos
Mainos

Ratalta ohjeet sisäpiiriläisten pörssikauppaan

Rahoitusmarkkinoiden valvontaelin suosittelee muun muassa, että sisäpiiriläinen ajoittaa kaupankäyntinsä tulosjulkistuksen jälkeiselle kaupankäyntipäivälle.

Rahoitustarkastus on laatinut sisäpiiriläisille suunnatun kaupankäyntiohjeistuksen. Ratalta on useassa yhteydessä toivottu tarkempaa kaupankäyntiohjeistusta.

Rahoitusmarkkinoita valvova Rata esittää toimintaohjeita, joita noudattamalla sisäpiiriläinen voi pyrkiä välttämään aiheetonta epäilyä sisäpiirintiedon käytöstä omassa kaupankäynnissään. Ohjeet ovat esimerkinomaisia, eivätkä ne ole sitovia.

Rata suosittelee kaupankäyntiohjelmien käyttöönottoa. Tällöin sisäpiiriläinen tekee kirjallisen ohjelman, joka sisältää yksityiskohtaiset ehdot ostettavien tai myytävien arvopaperien määrästä, hinnasta, kaupankäyntiajankohdista tai näiden määräytymisperusteista.

Tarkastuslaitos suosittelee myös, että sisäpiiriläinen ajoittaa kaupankäyntinsä tulosjulkistuksen jälkeiselle kaupankäyntipäivälle eli ei anna toimeksiantoja toteutettaviksi tulosjulkistuspäivän aikana. Tällä pyritään varmistamaan se, että markkinoilla on ollut aikaa ottaa huomioon tuloksen yhteydessä julkistettu tieto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme