Mainos
Mainos

Ratkaisun hetket suomalaispankin ja FK:n aviokriisissä koittavat – lähteekö OP?

Naapurisovun puutteesta kärsivällä finanssialalla odotetaan OP-ryhmän ratkaisuja edunvalvontansa tulevaisuudesta.

Kauppalehti kirjoitti perjantaina, että on melkein "kirkossa kuulutettu", että OP-ryhmä eroaa Finanssialan Keskusliitosta (FK).

OP on itse kertonut tekevänsä linjaukset edunvalvontansa tulevaisuudesta syyskuun loppuun mennessä.

OP:n ison jäsenmaksupotin lähteminen tekisi tuntuvan loven FK:n rahoitukseen. Finanssialan keskusliiton väliaikainen puheenjohtaja Risto Tornivaara toppuuttelee arvioita OP:n mahdollisen irtaantumisen vaikutuksista FK:n talouteen.

Hänen mukaansa tässä tilanteessa myös FK:n Elinkeinoelämän keskusliitolle maksama jäsenmaksu pienenisi. Lisäksi Tornivaara muistuttaa, että Finanssialan Keskusliitto on menneinä vuosina sopeuttanut toimintaansa.

– Jos katsomme sitä, mikä maksamme nyt ja mitä maksamme ehkä jatkossa, niin viisi vuotta sitten maksoimme enemmän, Danske Bankin toimitusjohtaja Tornivaara sanoi STT:lle.

OP:n edunvalvontapohdinta on nostanut kysymysmerkkejä alan edunvalvonnan ja FK:n tulevaisuudesta. Tornivaaran mukaan pitkään jatkunut keskustelu asiasta ei ole mikään optimitilanne.

– Hyvä, että suuntaan tai toiseen ratkaisu syntyy, ja sen jälkeen elämä jatkuu, Tornivaara sanoi.

Finanssileirien kiistat taustalla 

Finanssialan kiistojen taustalla on Sammon finanssileiriin kuuluvan vakuutusyhtiö Ifin kilpailuviranomaiselle jättämä selvityspyyntö, joka koskee OP:n mahdollista määräävän markkina-aseman väärinkäyttämistä. OP tyrmäsi väitteet perusteettomina, ja osuuspankkileirissä kimmastuttiin pahanpäiväisesti kilpailijan toiminnasta.

Nokkapokan takia finanssialan yhtenäinen edunvalvonta on jäissä, sillä OP-ryhmä jäi viime vuoden lopulla toistaiseksi pois FK:n toiminnasta. Samalla OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen pidättäytyi toistaiseksi toimimasta FK:n puheenjohtajana. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme