Mainos
Mainos

Rauman toimitukset Aasiaan vähenevät

Rauma-konsernin toimitukset Aasiaan vähenevät ensi vuonna alueen talouskriisin takia. Rauman Tyynenmeren johtaja Erkki-Jussi Erkkilä sanoo aamun Taloussanomissa, että kuluvalle vuodelle tilauskanta oli kohtuullisen hyvä, mutta tänä vuonna uusien tilausten saaminen on hidastunut. Ensi vuoden näkymät ovat Erkkilän mukaan entistä synkemmät.

Aasian metsäteollisuuden investoinnit supistuvat selvästi, mikä heijastuu myös Rauman tilausvolyymeihin ensi vuonna. Mm. toimitukset metsäyhtiö Aprilin sellutehtaalle Sumatran saarella Indonesiassa ovat yhä jäissä. Projektin viivästyminen on Erkkilän mukaan johtunut lähinnä indonesialaisten pankkien heikosta tilasta.

Syyskuun alussa Malesiassa voimaan tulleella valuuttasäännöstelyllä ei sen sijaan ollut vaikutuksia Rauman toimintaan Malesiassa. Vaikka maan poliittinen tilanne on epävakaa, markkinoiden näkymät ovat silti myönteiset.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme