Mainos
Mainos

Rauman tulos putosi 629 miljoonaan

Metalliyhtiö Rauman viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen putosi sadalla miljoonalla 629 miljoonaan markkaan. Vuotta aiemmin tulos oli 731 miljoonaa markkaa. Myös Rauman liikevaihto pieneni hieman, 10,9 miljardista 10,3 miljardiin markkaan, ilmenee yhtiön tilinpäätöstiedoista.

Rauman osakekohtainen tulos pieneni 9,72:sta 8,17 markkaan. Osinkoa yhtiö esittää jaettavaksi 3,81 markkaa. Rauman toimialoista liikevaihtoaan kasvattivat viime vuonna metsäkone- ja murskaintoimialat. Venttiilitoimialan liikevaihto pysyi liki entisellä tasolla, mutta kuitutekniikkatoimialan toimitusmäärät pienenivät selvästi. Myös liikevoitto kasvoi metsäkone- ja murskainpuolella, mutta heikkeni kuitutekniikassa.

Rauma arvioi koko konsernin kannattavuuden jäävän tämän vuoden alkupuoliskolla viime vuoden vastaavaa jaksoa heikommaksi. Metsäkoneiden kysynnän arvioidaan heikkenevän Pohjois-Amerikassa vuoden alkukuukausina ja Euroopassa myöhemmin kevään aikana. Sellu- ja paperiteollisuuden investointienkaan ei odoteta merkittävästi piristyvän vielä lähikuukausien aikana, mikä rajoittaa uusien kuitulinjojen ja venttiilien kysyntää, Rauma arvioi tiedotteessaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme