Mainos
Mainos

Rautaruukin tulos heikkeni odotetusti

Rautaruukin tammi-kesäkuun tulos painui odotetusti tappiolle. Yhtiön tappio rahoituserien jälkeen oli yhdeksän miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin yhtiö kertoi 117 miljoonan positiivisesta tuloksesta. Rautaruukki korosti tänään julkaisemassaan osavuosikatsauksessa, että terästuotteiden hinnat alkoivat parantua vuoden toisella neljänneksellä, mutta olivat selvästi viimevuotisia alemmat.

Rautaruukin ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto jäi 10 prosenttia edellisvuotta pienemmäksi 1,2 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan toisen vuosineljänneksen tulos oli positiivinen ja samoin yhtiö arvioi tulosparannuksen jatkuvan vuoden toisella puoliskolla. Rautaruukki arvioi, että koko vuoden liikevaihto jää edellisvuotta pienemmäksi ja koko vuoden tulokseen vaikuttaa oleellisesti terästuotteiden loppuvuoden hintakehitys. Rautaruukin osakekohtainen tappio oli 0,17 euroa, kun vuotta aiemmin osakekohtainen tulos oli 0,68 euroa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme