Mainos
Mainos

Rautaruukin tulos viimevuotisella tasolla

Terästuotteiden kysyntä heikkeni ja hinnat alenivat. Rautaruukin liikevaihto tammi-syyskuussa kasvoi 12 prosenttia 2209 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja, 63 miljoonaa euroa, jäi viimevuotiselle tasolle.

Epävarmuus teräsmarkkinoilla jatkuu ja Rautaruukin toiminta sopeutetaan vallitsevaan markkinatilanteeseen. Vuoden viimeisen neljänneksen tuloksen arvioidaan jäävän lievästi tappiolliseksi.

Rautaruukki Steelin terästuotanto oli tammi-syyskuussa 1 902 000 tonnia (1 894 000) ja Fundian 1 231 000 tonnia (1 273 000).

Rautaruukin levy- ja putkituotteiden toimitukset kasvoivat 4 prosenttia ja toimitusten euromääräinen keskihinta oli 3 prosenttia korkeampi kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Lähes kaikkien tuotteiden hinnat laskivat, mutta jalostusasteen nousun vuoksi keskihinta parani. Vuoden kolmannella neljänneksellä toimitukset supistuivat toiseen neljännekseen verrattuna 11 prosenttia vuosiloma- ja kunnossapitoseisokkien vuoksi. Toimitusten keskihinta oli samalla tasolla kuin toisella neljänneksellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme