Mainos

Rautaruukin työntekijät marssivat ulos huomenna

Rautaruukin työntekijät Raahessa poistuvat huomenna työpaikalta mielenilmaisuna kaavailluille henkilöstövähennyksille.

Pääluottamusmies Into Pirttikangas sanoo, ettei tänään alkaneissa yt-neuvotteluissa edistytty juuri lainkaan. Rautaruukki Steelin kotimaan toimintojen osalta vähennystarve on noin 520 henkeä, josta Raahen tehtaisiin kohdistuva vähennystarve olisi noin 400 työntekijää. Puolet määrästä koskisi toimihenkilöitä ja puolet työntekijöitä.

-Nyt ryhdytään tarkastelemaan vapaaehtoisuuteen perustuvia eläkejärjestelyjä ja sitä, onko ihmisillä halukkuutta ja mahdollisuutta sellaiseen lähteä, Pirttikangas kertoo ainoasta valonpilkahduksesta päivän yt-neuvottelujen aikana.

Raahessa ei eläkejärjestelyjen varaan kuitenkaan paljon lasketa. Pirttikankaan mukaan yli 55-vuotiaita on vain vähän, noin 300. Raahen tehtailla on henkilökuntaa kaikkiaan 3500, joista työntekijöitä on 2450.

"Jäljelle jäisi vain kirpputoreja"

Raju henkilöstömäärän vähennys olisi raskas isku paitsi työntekijöille myös Raahen kaupungille. -Raahen kaupungissa ei vähennysten jälkeen olisi paljon enää muuta kuin kirpputoreja, Pirttikangas heittää ja ennakoi, että kaavaillut henkilöstövähennykset johtaisivat siihen, että koko Rautaruukin tuotanto Raahessa alkaisi ontua.

Raahen kaupunginhallitus on jo istunut hätäkokouksessa Rautaruukin tilanteen vuoksi. Kaupungin edustajat

Rautaruukin Raahen tehtaat lähes hiljenevät perjantaiksi. Pirttikankaan mukaan päivävuorossa työskentelevät pysyvät poissa työpaikalta kello 6-16:n välillä. Vuorotyöläiset ovat puolestaan tehtaalta pois kello 14-22. Vain toisen masuunin rautatuotanto ja siihen liittyvä terästuotanto pysyvät käynnissä.

Yt-neuvotteluja jatketaan Raahessa 21. marraskuuta. Pirttikankaan mukaan yhtiön tavoitteena on, että lopulliset päätökset vähennyksistä tulee 1. tammikuuta 2003.

Vasemmistoliitto haluaa Raahelle tukipaketin

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää tärkeänä, että neuvoteltavana olevaan tuloratkaisuun kytkettävässä työllisyyspaketissa otetaan huomioon metalliteollisuuden vaikeutunut tilanne. Ryhmä otti kantaa Rautaruukki Steelin aikeisiin vähentää henkilöstöä.

Ryhmän näkemyksen mukaan Raahen kaupunki tarvitsee erityisiä tukitoimia, kun otetaan huomioon Rautaruukki Steelin merkitys työnantajana. Vasemmistoliiton kansanedustajat haluaisivat yt-neuvottelujen lähtökohdaksi työntekijöiden jo keväällä laatiman toimintamallin yrityksen sisäisistä järjestelyistä.

Ryhmä toivoi lisäksi kaikilta paikallisilta toimijoilta käytännön tekoja Raahen-Nivalan-Tornion yhteistä Steelpolis-osaamiskeskusta koskevan hankkeen vauhdittamiseksi.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot