Mainos
Mainos

Rautatiet huolestuttavat ratahallintoa

Ratahallintokeskuksen johtokunta on huolissaan rautatieliikenteen toimivuudesta ja kilpailukyvystä. Tiukkoihin budjettikehyksiin sidottu radanpidon rahoitus ei mahdollista ikääntyneen rataverkon vaatimia kunnostuksia.

Ratojen korvausinvestoinnit uhkaavat laskea kahteen kolmannekseen viime vuosien tasosta. Korvausinvestointien tarve on tällä hetkellä 170 miljoonaa euroa vuodessa, mutta käytännössä niihin osoitettava määrä saattaa laskea jopa 100 miljoonan euron tasolle.

Johtokunnan mukaan radanpitoon pitäisikin ohjata VR-Yhtymä:n maksamaa osinkoa vastaava summa, kuten aikaisempinakin vuosina on tehty. Tehokas radanpito edellyttää riittävän suurta ja pitkäjänteistä rahoitusta, johtokunta korostaa. Ratahallintokeskuksen johtokunta otti kantaa radanpidon rahoitukseen kokouksessa, jossa se keskusteli mm. Tampereen ja Jyväskylän välillä äskettäin tapahtuneista kiskovaurioista sekä ratojen kunnosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme