Mainos
Mainos

Rehn: Irlannin laina-aikoja olisi syytä pidentää

EU:n talouskomissaari Olli Rehnin mielestä Irlannin velkojen laina-aikoja olisi syytä pidentää. Rehn kirjoittaa asiasta irlantilaisessa Sunday Business Post -lehdessä.

Rehnin mukaan Irlannin ponnistuksia tulisi kannustaa pidentämällä laina-aikoja ja madaltamalla lainojen korkotasoa. Tarkoituksena olisi auttaa maan toipumista kriisistä ja sen palaamista lainamarkkinoille. Rehnin mukaan Irlanti on jo todistanut, että EU:n ja kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lähestymistapa toimii.

Irlantilaiset ovat pyytäneet korkotason madaltamista jo kuukausia. Ranska on kuitenkin vaatinut maata nostamaan vastineeksi yritysverotusta, mutta Irlanti ei ole suostunut siihen.

Myös Kreikan pääministeri George Papandreou on ottanut kantaa velkakriisiin. Papandreoun mukaan Euroopan on aika herätä ja löytää lopullinen ratkaisu maansa velkakriisiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme