Mainos
Mainos

Rehn: Kreikka voi saada seuraavan lainaerän vielä tässä kuussa

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Kreikka voi saada seuraavan kahdeksan miljardin euron lainaeränsä vielä tämän kuun aikana.

Ehtona on se, että Kreikan uusi hallitus ilmaisee selvästi sitoutumisensa lokakuun eurohuippukokouksessa sovittuun uuteen tukiohjelmaan, Rehn sanoi euromaiden valtiovarainministerikokouksen päätteeksi Brysselissä.

Kreikan on arvioitu ajautuvan joulukuussa maksukyvyttömäksi, jos se ei saa seuraavaa lainaerää ajoissa.

Rehnin mukaan uuden hallituksen tulee ilmaista sitoumuksensa tukiohjelmaan kirjallisesti. Rehnin mukaan Kreikan koko poliittisen eliitin on nyt osallistuttava luottamuksen palauttamiseen.

– Uskon, että on mahdollista, että kuudes lainaerä toimitetaan marraskuun aikana, jos uusi hallitus sitoutuu selvästi ja yksiselitteisesti toisen ohjelman toteuttamiseen, Rehn sanoi.

Euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan euromaat toivottivat kokouksessaan tervetulleeksi tiedon siitä, että Kreikkaan ollaan muodostamassa laajapohjaista kansallisen yhtenäisyyden hallitusta.

(MTV3 - STT)

Katso Pauliina Pietilän juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme