Mainos
Mainos

Rehn Niinistölle: Jälkiviisautta

EU:n talouskomissaari Olli Rehn ihmettelee eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön esittämää kritiikkiä Kreikan tukipaketista. Niinistö arvosteli eilen Ylen haastattelussa viime keväänä tehtyjä päätöksiä, joissa kaikki euromaat velvoitettiin mukaan Kreikan auttamiseen. Niinistön mielestä Saksan ja Ranskan olisi ensisijaisesti pitänyt huolehtia Kreikasta, koska juuri niiden pankit ovat antaneet suuria lainoja Kreikkaan.

Rehnin vastaus Niinistölle on tyly: jälkiviisautta.

- Minusta on hyvä, että käydään talouspoliittista keskustelua, mutta kyllä siitä vähän mieleen tulee, että väärin sammutettu, Rehn sanoo.

- Silloin, kun Kreikka otettiin jäseneksi, se oli kaikkien euromaiden yhteinen päätös ja sitä päätöstä oli tekemässä valtiovarainministeri Sauli Niinistö. Nyt on samalla lailla haastava tilanne, kun Euroopan talous- ja rahoitustilanne yritetään saada vakaaksi, hän jatkaa.

Katso Jussi Kärjen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme