Mainos
Mainos

Rehn varoittaa Bitcoinin riskeistä, varsinkin johdannaiskauppa huolestuttaa

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan johtokunnan jäsen Olli Rehn varoittaa Bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen riskeistä. Rehnin mukaan Bitcoinin arvonnousussa on kaikki hintakuplan ainekset, ja johdannaiskaupalla saattaa laajentuessaan olla vaikutuksia jopa rahoitusjärjestelmän vakauteen.

Bitcoinin arvo on viisintoistakertaistunut tänä vuonna noin 15 000 dollarin tienoille. Rehn varoittaa hintaromahduksen mahdollisuudesta, jolloin sijoittaja voi menettää sijoittamansa varat.

– Niillä (virtuaalivaluutoilla) ei ole mitään oikeudellista suojaa, ei myöskään talletussuojaa, ja tietysti riskit ovat suuret yksittäiselle sijoittajalle. Jokainen sijoittaa käytännössä omalla vastuullaan, sanoo Rehn MTV Uutisille.

Rehnin mukaan riskit koskevat nyt lähinnä yksittäisiä sijoittajia. Jos bitcoinien ja muiden virtuaalivaluuttojen futuuri- ja muu johdannaiskauppa paisuu, voivat riskit kuitenkin koskea jopa rahoitusjärjestelmää.

– Se (johdannaiskauppa ja vivutus) saattaa aiheuttaa merkittäviä tappioita näiden futuurien markkinoillelaskijoille tai takaajille, jos tämä kasvaa hyvin mittavaksi tämä toiminta, sillä voi olla tietysti vaikutuksia myös rahoitusjärjestelmän vakauden kannalta. Tällä hetkellä tällaista riskiä ei vielä ole, mutta tätä on koko ajan seurattava hyvin tarkasti, sanoo Rehn.

Rehnin mukaan keskuspankit seuraavat huolestuneena virtuualivaluuttamaailman kehitystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme