Mainos
Mainos

Renesasin suomalaisjohtaja: Suuri pettymys minulle ja työntekijöille

Langattoman tietoliikenteen mikropiirejä valmistava Renesas Mobile Corporation (RMC) irtisanoo kaikki Suomen työntekijänsä, kertoo yhtiön Euroopan-yksikön toimitusjohtaja Heikki Tenhunen.

Taustalla on emoyhtiö Renesas Electronicsin taloudelliset vaikeudet viimeisen kahden vuoden aikana.

– Yhtiö on tehnyt melko suuria saneeraustoimenpiteitä Japanissa. Se on päättänyt keskittyä ydinliiketoimintaansa eli mikrokontrolloreiden valmistamiseen autoteollisuussovelluksiin. Meidän yksikkömme on ollut investointivaiheessa. Olemme kehittäneet tuotteita, jotka olisivat menneet markkinoille tänä vuonna. Yhtiö kuitenkin katsoi, ettei sillä ole varaa jatkaa tämän toiminnan rahoittamista, kertoo RMC:n Euroopan yksikön johtaja Heikki Tenhunen.

– On tietenkin suuri pettymys minulle ja kaikille työntekijöille, ettei teknologiakehityksemme ole johtanut sellaiseen tilanteeseen, että olisimme löytäneet mahdollisuuden jatkaa toimintaa.

"Työntekijöiden tietotaidolle kysyntää"

Yhtiö piti tänään tiedotustilaisuuden työntekijöilleen kaikilla toimipaikoilla.

– Itse pidin tilaisuuden Oulussa, jossa meillä on noin 570 henkeä. Tietenkin ihmiset reagoivat tähän vakavaan uutiseen. Ulkoisesti he olivat rauhallisia, mutta varmasti jonkinlainen myllerrys on sisäisesti menossa.

Tenhusen mukaan työntekijät ovat olleet yt-neuvotteluiden ajan tietoisia siitä, että yritys joko myydään tai ajetaan alas.

– Tietenkin kaikki ovat toivoneet parasta. Nyt kuitenkin on päädytty tähän.

Tenhunen uskoo, että työntekijöille ja heidän tietotaidolleen on käyttöä Oulussa tai muissa Suomen kaupungeissa.

– Työntekijämme on ammattimaisia tietoliikennetekniikan osaajia, joilla on pitkä kokemus, muistuttaa Tenhunen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme