Mainos
Mainos

"Retail park-ostospaikat" houkuttelevat Suomeen ulkomaisia sijoittajia

Suurten kauppakeskusten rinnalle nousevat ns. retail park-ostospaikat houkuttelevat etenkin ulkomaisia kiinteistösijoittajia. Nämä pelkistetyt ostoskeskukset ovat tuttuja jo muualla Europassa - Suomeen ne on tuonut tanskalainen yhtiö. Malli kiinnostaa myös suomalaisia sijoittajia.

Huonekaluja, keittiökalusteita ja kodinkoneita myyvät liikkeet eivät tarvitse komeita puitteita, vaan suuria tiloja.

Laatikkomyymälän rakentaminen on kauppakeskusta halvempaa, joten vuokratkin ovat pienempiä. Niinpä niihin hakeutuu isojen ketjujen liikkeitä, kaupunkikeskustaa halvemmilla hinnoilla.

Suomeen nämä valtateiden varsille nousevat ostoskeskukset on suunnitellut tanskalainen yhtiö. Kolmesta valmiista kohteesta kaksi on myyty ulkomaisille, lähinnä tanskalaisille sijoittajille.

TK Developmentin Suomen myyntijohtaja Kimmo Kaattarin mukaan ulkomaalaiset tyytyvät pienempään tuottoon kuin suomalaiset. Lisäksi Suomen vetovoimaa lisää se, että valuuttakurssiriski emu-maiden väliltä on poistunut.

(MTV3)

(Talousuutiset 07.10.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme