Mainos

Rinne MTV:lle: Uusiutuvalla energiantuotannolla myös vientivaikutuksia

Valtiovarainministeri Antti Rinteen mielestä kotimaisen, uusiutuvan energiantuotannon kehittämisellä voisi olla ilmaston lisäksi merkittävä vaikutus myös Suomen vientiin.

Huomenta Suomessa vierailleen Rinteen mukaan ympäristöteknologia voisi olla Suomen seuraava vientivaltti.

Rinne korostaa, että Suomeen tuodaan merkittävä määrä energiaa ulkomailta.

– Me tuomme Suomeen energiaa 8,5 miljardin euron edestä ulkomailta. Vaihtotaseen eli sen kuinka paljon tuodaan ja viedään, näkökulmasta tämä on merkityksellinen tekijä.

Rinteen mielestä 8,5 miljardia euroa voisi käyttää työpaikkoihin Suomessa. Hän pitää kotimaista, uusiutuvaa energiantuotantoa myös viennin kannalta merkittävänä.

– Energiatehokkuudella ja resurssitehokkuudella voisimme hakea sitä, että se 8,5 miljardia euroa käytettäisiin työpaikkoihin täällä Suomessa ja saataisiin syntymään työpaikkoja, mutta myös kotimaista energiantuotantoa. 

Ydinvoima väliratkaisu

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin hieromaan sopua EU:n uusista ilmastotavoitteista. Komissio on esittänyt, että kasvihuonepäästöjä vähennettäisiin 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Lähtötasona käytetään vuotta 1990.  

Tarkoituksena on sopia myös EU-tason tavoitteesta, jolla lisättäisiin uusiutuvan energian käyttöä. Kukin maa saisi päättää keinoista parhaaksi katsomallaan tavalla.   

Rinteen mukaan uusiutuvien energialähteiden kotimarkkinoilla voisi olla myös pitkällä aikavälillä viennin kannalta merkitystä.

– Kysyntää voisi olla vaurastuvissa maissa, jossa tarvitaan jäähdyttämistä tai lämmittämistä. Voimme auttaa näitä maita vaurastumaan puhtaammin.

Rinne korostaa, että ilmaston lämpeneminen on tosiasia, ja kotimaiset energianlähteet ovat tärkeitä tulevaisuudessa. Hänen mukaansa ydinvoima on väliaikainen ratkaisu matkalla kohti uusiutuvia energianlähteitä. 


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot