Mainos
Mainos

Rolls-Roycelta tilaus VTT:lle

Johtava suuritehoisten lentokone- ja helikopterimoottorien valmistaja Rolls-Royce on tilannut Valtion teknilliseltä tutkimuskeskukselta VTT:ltä simulaattorin, jolla tehostetaan suihkumoottorien tuotekehitystä.

Rolls-Roycen suunnittelu- ja valmistusosasto asetti projektin tavoitteeksi lyhentää uuden moottorimallin 15 kuukauden tuotekehitysjakso kuuteen kuukauteen. Ajan säästämiseksi yritys tarvitsee simulaattorin, jonka avulla voidaan tutkia eri tuotekehitysalueiden yhteensovittamista.

Simulaattoriprojektin kokonaiskustannukset ovat 100000 euroa. Rahoituksen järjesti Rolls-Royce alullepanemastaan EU-rahoitteisesta lentokoneteollisuuden monivuotisesta hankkeesta.

Tuotekehitystyön kehittämishankkeessa on mukana kymmeniä eurooppalaisia yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja korkeakouluja. VTT on hankkeen ainoa suomalainen tutkimuskeskus.

Rolls-Royce ja VTT ovat neuvotelleet myös projektin jatkosta. Kakkosvaiheen kohtalo selvinnee kesän aikana, kerrottiin VTT:stä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme