Mainos
Mainos

Rosatomin varapääjohtajalta isot kiitokset: ”Edistää Suomen kilpailukyvyn ylläpitämistä”

Rosatomin varapääjohtaja Kirill Komarov sanoo lähettämässään tiedotteessa olevansa iloinen siitä, että Fennovoima sai keskiviikkona uusia osakkaita.

Fortum ja SRV ilmoittivat lähtevänsä hankkeeseen mukaan ja nykyisistä osakkaista Outokumpu lisäsi osuuttaan.

– Ydinvoimalan rakentaminen luo paljon uusia työpaikkoja rakennusalalla ja muille siihen liittyvillä aloille. Hanke edistää Suomen kilpailukyvyn ylläpitämistä tarjoamalla sähköä suomalaisille yrityksille ja kotitalouksille kilpailukykyisin hinnoin, pitkällä tähtäimellä. Hanke tukee myös maailmanlaajuista tavoitetta vähentää kasvihuonepäästöjä, Kirill tiedotteessa toteaa.

Vaikka hankkeella on ollut vastatuulta, Rosatomissa uskotaan yhä siihen, että uusi voimala ennen pitkää vihitään käyttöön.

– Olemme edelleenkin luottavaisia hankkeen onnistumisesta. Olemme iloisia, että uudet teollisuusyritykset ovat liittyneet mukaan hankkeeseen ja että Suomen hallitus jatkaa rakentamisluvan käsittelyä. Omalta osaltaan Rosatom tulee varmistamaan, että hanke toteutetaan sovitussa aikataulussa, budjetin mukaisesti ja että käyttämämme teknologia on turvallista ja luotettavaa.

Kotimaassa useat poliitikot ovat kehuneet ydinvoimalahankkeen jatkumista. Muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ja keskustan elinkeinoministeri Olli Rehn ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä keskiviikon uutiseen. Oppositiossa suhtautuminen hankkeen jatkoon ei ole ollut ihan niin lämmintä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot