Mainos
Mainos

Ruotsalainen metsäjätti SCA jakautuu kahdeksi yhtiöksi

Ruotsalainen metsäjätti SCA jakautuu kahdeksi pörssiyhtiöksi.

Pehmopaperit ja terveystuotteet siirretään uuteen Essity-yhtiöön. SCA:han jäävät sahat, sellu-, kartonki- ja paperitehtaat sekä metsät ja uusiutuvan energian tuotanto.

Viime vuonna hygieniatuotteiden osuus konsernin liikevaihdosta oli 86 prosenttia ja metsäteollisuustuotteiden 14 prosenttia.

SCA perustelee jakautumista sillä, että yhtiöiden väliset synergiat ovat vähentyneet vuosien kuluessa. Pehmopaperit eivät ole niin suhdanneherkkiä kuin muut metsäteollisuustuotteet.

SCA on maailman neljänneksi suurin metsäyhtiö 12,3 miljardin euron liikevaihdolla. Liikevaihto kasvoi viime vuonna 7,7 prosenttia.

Sen taakse jäivät muun muassa UPM ja Stora Enso. Maailman neljästä suurimmasta metsäyhtiöstä kolme on pehmopaperiyhtiöitä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot