Mainos
Mainos

Ruotsalainen sijoitusyhtiö osti viidenneksen Exelistä

Ruotsalainen sijoitusyhtiö Nordstjernan on ostanut viidenneksen suomalaisen urheiluvälineitä tuottavan Exelin osakkeista ja äänistä. Kauppa tehtiin Helsingin pörssissä eilen.

Exelin mukaan Nordstjernanilla on nyt runsaat 1,1 miljoonaa yhtiön osaketta, joiden arvo on tämän hetken pörssikurssilla noin 65 miljoonaa markkaa. Exel valmistaa mm. salibandymailoja, maastohiihto- ja kävelysauvoja, purjelaudan mastoja sekä mm. GSM-antenneissa käytettäviä lujitemuoviprofiileja.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 202 miljoonaa markkaa ja sillä on tehtaat Mäntyharjulla, Kiihtelysvaarassa ja Rohrdorfissa Saksassa. Tuotannosta noin 70 prosenttia menee vientiin. Nordstjernan on ruotsalaisen Ax:son Johnsonin suvun sijoitusyhtiö, joka omistaa mm. lähes puolet rakennusyhtiö NCC:stä. Axel Johnson -yhtiöryhmään kuuluva Axfood taas on Suomen Sparin pääomistaja.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme