Mainos
Mainos

Ruotsalaisennuste: Korko laskee syksyllä

Ruotsalainen Handelsbanken arvioi maan keskuspankin laskevan korkoja Aasian talouskriisin vuoksi. Tänään julkistetussa talouskatsauksessaan Handelsbanken sanoo laskun tapahtuvan kuitenkin vasta ensi syksynä.

Riksbanken nosti tärkeintä ohjauskorkoaan, repokorkoa, viime vuoden lopussa. Korotusta perusteltiin sillä, että keskuspankki halusi hyvissä ajoin varautua inflaation nousuun, josta näkyi merkkejä jo silloin.

Riksbankenin johtoa arvosteltiin kuitenkin, koska se ei arvostelijoiden mielestä ollut ottanut tarpeellisessa määrin huomioon Kaakkois-Aasian kriisiä ja sen vaikutuksia inflaatioon. Aasian talouden kriisi on entisestään syventynyt noista päivistä, ja Ruotsin keskuspankin johtaja Urban Bäckström on sanonut, ettei hän näe syytä nostaa uudelleen korkoja.

Handelsbankenin ekonomistit uskovat, että sekä maan oma keskuspankki että Saksan keskuspankki laskevat korkoja syksyn tullen. Talouskatsauksessaan ekonomistit arvioivat, että Aasian kriisi lieventää inflaatiopaineita koko maailmassa.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme