Mainos
Mainos

Ruotsalaiset sijoittajat ottavat riskejä suomalaisia hanakammin

Nykyisessä matalan korkotason tilanteessa ruotsalaiset sijoittajat ovat suomalaisia halukkaampia ottamaan riskejä parempien tuottojen toivossa, kertoo TNS Gallupin Danske Bankille tekemä selvitys.

Jopa 57 prosenttia ruotsalaisista vastaajista olisi valmis suurempaan riskinottoon suuremman tuoton toivossa, kun vastaava luku on Suomessa 43 prosenttia ja Tanskassa 38 prosenttia.

Sijoittajien mielenkiinto kohdistuu erityisesti osakkeisiin, joskin yllättävän moni pitää pankkitalletustakin kiinnostavana sijoitusvaihtoehtona.  
Selvitys on tehty tilanteessa, jossa korot ovat ennätyksellisen alhaalla, ja järkevällä riskitasolla saatavien korkotuottojen puute on nostanut osakkeiden hintoja.

Tutkimukseen osallistui maaliskuussa 1627 aktiivisesti sijoittavaa tai sijoittamisesta kiinnostunutta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomalaisia vastaajia tutkimuksessa oli 402.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot