Mainos
Mainos

Ruotsalaiset vaateketjut valtaavat Suomea

Ruotsalaiset vaateketjut avaavat myymälöitä nyt ympäri Suomea. Länsinaapureiden aseina ovat itse suunnitellut vaatteet, jotka tehdään pääosin halvan tuotannon maissa.

Ruotsalaiset vaateketjut jatkavat rynnistystään Suomessa. Nyt ruotsalaisia vaatekauppoja perustetaan jo pienemmille paikkakunnille, mutta suuria suomalaisia ketjuja ruotsalaiset eivät ainakaan vielä uhkaa.

Kolmaskymmenestoinen Lindex avattiin juuri Kajaanissa, Hennes&Mauritz avaa ensimmäiset liikkeensä tänä vuonna, ja KappAhleja Suomesta löytyy parisenkymmentä.

Lindex aikoo perustaa vaateliikkeen kaikkiin suomalaisiin kuntiin, joissa on yli 20 000 asukasta. KappAhl suunnittelee Suomeen kaikkiaan noin kolmenkymmenen myymälän verkkoa.

Ruotsalaiset pärjäävät edullisilla hinnoilla ja trendikkäillä tuotteilla. Vaatteet suunnitellaan itse, mutta teetetään halvan työvoiman maissa. Ketjujen myynnistä ruotsalaiset löytyvät vasta sijoilta kaksitoista ja viisitoista kaukana anttiloiden, stockmannien ja sokoksien perässä. Suurilla ei siis näytä olevan pelättävää.
-Varmaankin jokainen suomalainen kauppias ja tehtailija on uuden paikan edessä. Strategioita on mietittävä jatkossa tarkkaan, Rockserin toimitusjohtaja Pekka Saastamoinen kuitenkin ounastelee.
(Soile Suvanto, MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme