Mainos
Mainos

Ruotsalaistutkimus: Ulkomaalaisomistus nostaa palkkoja

Ruotsin elinkeino- ja tekniikan kehittämiskeskuksen julkaiseman raportin mukaan ulkomaalaisomistuksella on myönteisiä vaikutuksia ruotsalaisille yrityksille.

OECD:n ja Teollisuuden tutkimusinstituutin selvityksiin perustuva raportissa sanotaan ulkomaalaisomistuksen nostavan tuotantoa. Lisäksi uuden omistajan katsotaan tuovan mukanaan uutta tietoa ja kansainvälisiä yhteyksiä.

Ruotsin radio kertoi raportista, että myös palkat nousevat ja että ne lähenevät kansainvälisten työmarkkinoiden tasoa. Toisaalta ulkomaalaisomistuksella on myös kääntöpuolensa. Päätösvalta katoaa ruotsalaisten käsistä eikä ammattiyhdistyksillä ole enää sananvaltaa konsernien hallituksissa.

Ulkomaalaisomistus ei aina myöskään tee työntekijöiden elämästä ruusuisempaa. Organisaatiolle hyödyttömiksi käyvät työntekijät tietävät vain lisäkustannuksia, joten heitä odottaa uuden omistajan myötä työttömyys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme