Mainos
Mainos

Ruotsi leikkaa valtionyhtiöiden johdon palkkoja

Ruotsin hallitus aikoo lopettaa bonusten maksamisen valtionyhtiöiden johdolle. Hallitus on saanut osakseen kovaa kritiikkiä, koska on maksanut suuria määriä johtajille talouskriisin aikaan.

Asiasta keskustelivat maan elinkeino-, valtiovarain-, ja rahamarkkinaministerit Dagens Nyheter -lehdessä. Valtionyhtiöiden johto saa tästä lähtien vain kiinteää palkkaa.

Erityisesti kansalaisten ärtymys kohdistuu Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestön LO:n ja elinkeinoelämän yhdessä omistaman eläkerahaston AMF:n toimintaan. Sen eläköityneelle toimitusjohtajalle on maksettu viime vuosina lähes 10 miljoonaa euroa palkkaa ja ylimääräistä eläkettä - samalla kun tavallisten työntekijöiden eläkekertymää on leikattu.

Ruotsin valtio omistaa osuuksia muun muassa Nordeasta, Teliasonerasta ja lentoyhtiö SAS:sta. Maan elinkeinoministeri Maud Olofssonin tiedottaja kertoo, että talousalan ministerit patistavat yksityisiä yrityksiä keskusteluun siitä, mikä on kohtuullinen taso johtajien palkoissa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme