Mainos
Mainos

Ruotsi: SAS myyntikuntoon muutamassa vuodessa

Ruotsin hallitus ilmoittaa, että suurissa taloudellisissa vaikeuksissa olevan lentoyhtiö SAS:n ei tarvitse lyhentää luottojaan ennen vuotta 2015.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Peter Norman kertoi tiedotustilaisuudessa, että vuoteen 2015 mennessä SAS:n pitää tervehdyttää taloutensa myyntikuntoon.

– Ruotsin hallitus suurimpana yksittäisenä omistajana ilmoittaa nyt siis, että SAS on tarkoitus myydä muutaman vuoden kuluessa, kertoo tiedotustilaisuutta seurannut MTV3 Uutisten Skandinavian-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Omistajaohjausministeri Normanin mukaan SAS:lle on etsitty ostajaa jo puolentoista vuoden ajan, mutta kuralla olevan talouden vuoksi ostajaa ei ole löytynyt.

SAS kertoi tänään aloittavansa mittavan säästöohjelman, jolla se tavoittelee noin 350 miljoonan euron säästöjä. Yhtiö aikoo vähentää hallinnosta 800 työntekijää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme