Mainos
Mainos

Ruotsi suunnittelee ydinsähkön ostoa Suomesta

Ruotsin sähköverkkoa hoitavan Svenska Kraftnätin kerrotaan hakeneen määrärahaa sähkölinjan vetämiseksi Suomesta Ruotsiin. Uutta sähkölinjaa käytettäisiin ydinsähkön tuontiin.

Ruotsin budjettineuvotteluissa on varattu määrärahat uuden sähkölinjan vetämiseen Suomen ja Ruotsin välille. Ruotsin radion mukaan tarkoituksena on ostaa Suomesta ydinsähköä.

Ruotsin sähköverkkoa hoitava Svenska Kraftnät on hakenut 1,6 miljardin kruunun määrärahoja sähkölinjan vetämiseksi Suomesta. Rahat on budjettiluonnoksessa myönnetty, mutta uutta linjaa ei mainita budjettitekstissä, Ruotsin radio raportoi.

Budjetin muotoilleet puolueet, hallituspuolue sosiaalidemokraatit sekä vasemmisto ja ympäristöpuolue, haluavat kaikki luopua ydinvoiman käytöstä, ja Ruotsin voimaloita ollaankin ajamassa alas. Suomessa Olkiluotoon on määrä valmistua viides ydinreaktori viiden vuoden kuluttua.

(MTV3-TT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme