Mainos
Mainos

Ruotsin budjettipolitiikka saa kiitosta

EU:n komissio kiittelee Ruotsin harjoittamaa budjettipolitiikkaa. Komissio myös patistaa Ruotsia liittymään sopivalla hetkellä EU:n valuuttakurssijärjestelmään.

Järjestelmään liittyminen merkitsee askeleen ottamista kohti yhteisvaluutan käyttöönottoa. Lisäksi komissio huomauttaa tänään julkaistussa suosituksessaan, että Ruotsin tavoite pitää julkiset menonsa kurissa seuraavien kolmen vuoden aikana on sopusoinnussa EU:n näkemysten kanssa.

Komission mukaan Ruotsin inflaationäkymät ovat tällä hetkellä hyvät. Komissio on kuitenkin sitä mieltä, että Ruotsin tulisi sopeuttaa inflaatiotavoitteensa Euroopan keskuspankin EKP:n tavoitteeseen. EKP on useaan kertaan korostanut ajavansa etenkin vakaata hintakehitystä. Komission mukaan ainoastaan Ruotsin kruunun vakaudessa on toivomisen varaa. Kruunu on vahvistunut yhteisvaluutta euron käyttöönoton jälkeen kuusi prosenttia euroa vastaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme