Mainos
Mainos

Ruotsin finanssivalvonta: Pankkien sijoitusneuvonnassa asiakasta haittaavia vääristymiä

Ruotsin finanssivalvojan mukaan pankkien sijoitusneuvojilla on vääränlaisia kannusteita, kertoo Kauppalehti.

Karl Hjert Ruotsin finanssivalvonnasta sanoo, että kielto provisiopalkkioille sijoitusneuvonnassa olisi tarpeellinen askel kohti paremmin toimivia säästämismarkkinoita.

Valvoja kiinnittää huomioita erityisesti eturistiriitoihin, joita voi syntyä, kun neuvojat suosittelevat tuotteita myynnin näkökulmasta eikä asiakkaan parhaan näkökulmasta.

Suomessa Nordea, OP Helsinki, Alexandria ja Investium saivat maaliskuun alussa Suomen Finanssivalvonnalta sakkoja puutteista ikäihmisten sijoitusneuvonnassa.

Kauppalehti kertoo, että vääränlaisia kannusteita voi syntyä myös yhtiöiden kehittäessä omia sijoitustuotteitaan. Silloin neuvojilla on syy suositella pääasiassa oman yhtiönsä tuotteita. Yhtiöt lisäksi herkästi siirtävät tuotteen sopivuuden arvion asiakkaille.

– Yhtiöiden ei pidä luottaa kuluttajien omaan harkintaan siitä, onko heidän tietämyksensä tarjotuista tuotteista riittävää. Kuluttajien täytyy voida luottaa yhtiöihin sen arvion tekemisessä, Hjert sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme