Mainos
Mainos

Ruotsin hallitus selvittää TeliaSoneran jakamista

Selvityksen syynä on TeliaSoneran kilpailijoiden valitus siitä, että niiden on vaikea päästä kiinteään verkkoon ja laajakaistapalveluihin.

Ruotsin hallitus pohtii mahdollisuutta jakaa operaattori TeliaSonera. Posti- ja telehallitus PTS on saanut tehtäväkseen selvittää, voitaisiinko verkkotoiminnat erottaa muusta yhtiöstä.

Selvityksen taustalla on TeliaSoneran kilpailijoiden Tele2:n ja Telenorin valitus siitä, että niiden on vaikea päästä kiinteään verkkoon ja varsinkin laajakaistapalveluihin. Ruotsissa TeliaSonera vuokraa verkkokapasiteettia kilpailijoilleen mutta myy myös palveluja kuluttajille.

Hallituksen tavoitteena on saada asiasta selvät pelisäännöt kaikille toimijoille. Lisäksi hallitus haluaa selvittää, miten määräävässä markkina-asemassa oleva operaattori voidaan saada takaamaan kaikille tasapuolinen pääsy verkkoon.

Selvityksen on tarkoitus valmistua kesäkuun puoleenväliin mennessä. Ruotsin hallitus omistaa TeliaSonerasta runsaat 45 prosenttia, Suomi vajaat 14 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme