Mainos
Mainos

Ruotsin keskuspankin johtaja: Ruotsi Emuun

Ruotsin on pakko liittyä ajan oloon Euroopan raha- ja talousunioni Emuun, uskoo Ruotsin keskuspankin johtaja Urban Bäckström. Henkilökohtaisesti minun on vaikea uskoa, että Ruotsi jää ajan oloon ulkopuolelle jos Eurooppaan muodostuu useista eri maista koostuva rahaunioni, Bäckström sanoi tänään.

Bäckströmin mukaan Ruotsin Emu-keskustelussa tulisi keskittyä vähemmän siihen, tuleeko Eurooppaan perustaa rahaunioni ja enemmän siihen, kuinka suhtaudutaan Ruotsin osallistumiseen siinä tapauksessa, että useat Euroopan maat liittyvät Emuun.

Kysymys valuuttakurssimekanismiin ERM:iin liittymisestä ei Ruotsin kohdalla ole tällä hetkellä ajankohtainen, Bäckström sanoi. Vaikka kruunu liitettäisiinkin ERM:iin, tärkeintä on Bäckströmin mukaan kuitenkin saavuttaa inflaatiotavoite. Jos kruunun kurssi poikkeaa sille sovitusta keskuskurssista ERM:ssä, se pyritään palauttamaan korkomuutoksilla.

Myös Ruotsin valtiovarainministeri Erik Åsbrink sanoi tänään, ettei kruunun liittäminen ERM:iin ole ajankohtaista. Ruotsin rahapolitiikka on Åsbrinkin mukaan suuntautunut pitämään inflaation alhaalla ja se suuntaus on ollut menestyksekäs. Siksi ei ole mitään syyttää muuttaa sitä, hän sanoi.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme