Mainos
Mainos

Ruotsin kulttuuriministeri huolissaan median keskittymisestä

Ruotsin kulttuuriministeri Marita Ulvskog haluaa maahan lain, joka rajoittaisi tiedotusvälineiden omistuksen keskittymistä.

- Uskon, että tällaisen lain säätäminen on välttämätöntä. Emme voi jättäytyä suojattomiksi sen kehityksen edessä, joka on meneillään sekä Ruotsissa että muualla maailmassa, sanoi Ulvskog Göteborgin kirjamessuilla torstaina.

Media-alan keskittyminen on noussut Ruotsissa jälleen keskustelunaiheeksi sen jälkeen, kun Aamulehden ja MTV:n perustama Alma Media osti viidenneksen ruotsalaisesta TV4-kanavasta. Alma Mediasta neljäsosa on ruotsalaisen Marieberg-viestintäkonsernin omistuksessa.

Ulvskog sanoi Göteborgissa tavoittelevansa varsin täsmällistä lainsäädäntöä suhteellisen nopeasti. Käytännössä laki voinee tulla voimaan vasta vuoden 2003 alussa, sillä se todennäköisesti vaatii muutoksia perustuslakiin ja siten kaksien perättäisten valtiopäivien hyväksymisen.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme