Mainos
Mainos

Ruotsin valtio myi osuutensa OMX:sta

Laiskan pörssipäivän suurin uutinen oli, että Ruotsin valtio myi 6,6 prosentin osuutensa pörssioperaattori OMX:stä. OMX:n siirtyminen amerikkalaisen Nasdaqin omistukseen on näin käytännössä varmistunut.

Nasdaq kertoi, että yhtiö odottaa kaupan olevan selvä 27. helmikuuta mennessä. Ruotsin valtion lisäksi muun muassa Qatarin valtion sijoitusyhtiö on myynyt omat osakkeensa tällä viikolla.

Helsingin pörssissä päivä oli selkeästi laskuvoittoinen kuten muissa Euroopan pörsseissä. Yleisindeksi painui 1,89 prosenttia 10597 pisteeseen. Suurin syy luisuun oli Nokian 2,92 prosentin heikentyminen 24,25 euroon.

Taustalla oli jälleen niin sanottu jenkkidata. Kuluttajien luottamus on Michiganin yliopiston arvostetun indeksin mukaan painunut tasolle, joka tarkoittaa yleensä taantumaa. New Yorkin osavaltion teollisuustuotanto putosi enemmän kuin kertaakaan tilastojen keräämisen aikana.

Pahalta näyttää, pahalta näyttää.

Suomessa kovimpiin miinustelijoihin kuului rakennuskonevuokraamo Cramo, joka putosi yli 7 prosenttia. Vuositulos oli sijoittajille pettymys. Plussalistan kärki oli Elecster 7 prosentilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme