Mainos
Mainos

Ruukki Group ei kavahda Venäjän ongelmia

Ruukki Groupin kohtaamat vaikeudet Venäjän paikallishallinnossa eivät ole saaneet konsernia vetäytymään Venäjän investoinneista kokonaan.

Konsernin toimitusjohtaja Matti Vikkulan mukaan peruuntunut metsätellisuusinvestointi ei kerro koko totuutta maan tilanteesta.

Vikkula myöntää Huomenta Suomen haastattelussa, että Venäjän Kostroman investoinneista vetäytyminen johtui lähinnä henkilösuhteiden ongelmista.

Investoinneista Ruukki Groupin kanssa sopinut Kostroman kuvernööri kuoli syyskuussa auto-onnettomuudessa, ja vallan vaihtuessa alkoivat myös vaikeudet hankkeen etenemisessä.

Venäjälle investoivat ulkomaiset yritykset tarvitsevat investointisopimuksen lisäksi myös prioriteetti-investoijan statuksen. Tämä jäi Ruukki Groupilta Vikkulan mukaan puuttumaan.

- Investointisopimus oli allekirjoitettu ja vahvistettu. On hyvin valitettavaa, ettei uusi kuvernööri noudattanut sopimusta ja teki laiminlyöntejä meidän näkökulmasta katsottuna, hän toteaa.

"Ongelmat yksittäisellä alueella"

Ruukki Group on kuitenkin jatkossa kiinnostunut muista alueista Venäjällä.

- Meillä on selkeä käsitys, että tämä tilanne liittyi enemmän yksittäiseen alueeseen. Emme näe, että tämä Venäjän mahdollisuuksia mitenkään heikentää tai poistaa, Viikkula toteaa.

Ruukki Group on jo ehtinyt kartoittamaan uusia alueita. Heitä on myös lähestytty investointien toivossa.

Vikkula ei myöskään usko, että Venäjän suhtautuminen ulkomaisiin metsäteollisuusinvestointeihin tulisi merkittävästi muuttumaan Medvedevin presidenttikaudella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme