Mainos

Ruukki Group tehnyt ostotarjouksen Kemijärven sellutehtaasta

Stora Enso valmis keskustelemaan Kemijärven tehtaan vaihtoehdoista. Yhtiö edellyttää kuitenkin selluntuotannon lopettamista Kemijärvellä.

Tieto Ruukki Groupin ostotarjouksesta oli mukava joululahja kemijärveläisille, joskaan ei yllättävä sellainen. Kemijärven kaupunginjohtaja Timo E. Korva kertoo, että tieto tulevasta ostotarjouksesta on ollut jo pitkään.

- Me olemme kaiken aikaa korostaneet sitä, että kannattavalle tehtaalle on tiedossa kiinnostuneita ostajia. Toivon todella, että Stora Ensossa tehtaan myyntiä harkitaan vakavasti, Korva sanoo.

Kemijärven sellutehtaan henkilökunnan tiedottajan Juha Pikkaraisen mukaan tarjous tuo uutta toivoa tehtaalle, jossa toivottomuuteen ei ole vajottu alun alkaenkaan.

- On täysin selvää, että Kemijärven tehtaan toiminta jatkuu myös tulevaisuudessa. Mitkään järkisyyt eivät puolla hyvin toimivan tehtaan sulkemista. Ostotarjous tukee hyvin tätä tilannetta, Pikkarainen sanoo.

Pikkarainen kertoo, että tänään työantajalle on lähetetty juuri valmistunut lausunto, jossa ilmenee ensi vuoden uudet hakkuusuunnitelmat, joihin sisältyvät 1,4 miljoonan kuution lisähakkuut.

Stora Enso valmis keskusteluihin

Ruukki Group ilmoitti tänään tekevänsä ostotarjouksen Stora Ensolle Kemijärven sellutehtaasta. Ruukki haluaa jatkaa sellunkeittämistä ja selvittää samalla mahdollisuuksia tuottaa bioenergiaa tehtaalla.

Ruukki Groupin toimitusjohtajan Matti Vikkulan mukaan yhtiö on tehnyt kirjallisen ostotarjouksen Stora Ensolle. Ostotarjouksen arvoa hän ei kertonut.

Metsäyhtiö Stora Enso puolestaan ilmoitti olevansa valmis keskustelemaan Kemijärven tehtaan vaihtoehdoista Ruukki Groupin ja viranomaisten kanssa. Yhtiö edellyttää kuitenkin edelleen selluntuotannon lopettamista Kemijärvellä.

Lisäksi Stora Enso pitää yllättävänä, että yritysten luottamuksellisia neuvotteluja käsitellään tällä tavoin julkisuudessa.

Kemijärveläiset ovat haarukoineet mahdollista ostajaa pitkin matkaa, mutta Ruukin tarjous on ensimmäinen konkreettinen kiinnostuksen osoitus.

Ruukki jatkaisi sellunkeittoa Kemijärvellä

Ruukki Groupin toimitusjohtajan Matti Vikkulan mukaan yhtiö jatkaisi sellunkeittämistä Kemijärvellä ja selvittäisi samalla mahdollisuuksia tuottaa bioenergiaa tehtaalla.

Ruukki myisi Kemijärven sellun maailmalle niin sanottuna markkinaselluna. Vikkulan mukaan markkinasellun kysyntä on kovassa kasvussa maailmalla.

Vikkula myös arvioi, että tarjous mahdollistaa Stora Enson puuhuollon turvaamisen Itä-Lapista. Stora Enso on perustellut Kemijärven tehtaan lakkauttamista puuvirtojen ohjaamisella yhtiön muille Pohjois-Suomen tehtaille.

- Tällaisella ratkaisulla voidaan sekä huolehtia Kemijärven sellutehtaan puuhuollosta että nykyisen omistajan kokonaistarpeesta, Vikkula vakuuttaa.

Ruukki lisäisi hakkeen tuontia Venäjältä, sillä Venäjän puutullien korotukset eivät koske haketta.

Bioenergian tuottaminen Kemijärvellä kiinnostaa Ruukkia, sillä bioenergian kilpailukyky on parantunut nopeasti viime aikoina.

-Meillä on se käsitys, että bioenergian lisääminen osana tuotantoa on syytä selvittää, Vikkula sanoi.

Tukee Kostromaa

Tehdashankinta tukisi myös Ruukin yli miljardin euron sellutehdashanketta Kostroman alueella Venäjällä. Kemijärven sellutehtaan osaamista voitaisiin hyödyntää Kostromassa, jossa tuotannon on määrä alkaa ensi vuonna.

Vikkula näki hankkeessa laajempia yhteyksiä.Hänen mukaansa on mielenkiintoista, voisivatko Ruukin, UPM:n ja Stora Enson merkittävät investoinnit luoda poliittista maaperää kompromissiin puutullikiistassa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot