Mainos
Mainos

Ryanair varoittaa tappiosta

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair varoittaa yhtiön koko vuoden tuloksen voivan painua 60 miljoonaa euroa tappiolle. Syynä on Ryanairin pääjohtajan Michael O´Learyn mukaan polttoaineen hinnan nousu.

Ryanairin toimintavuoden kesäkuussa päättyneen ensimmäisen neljänneksen tulos ennen veroja laski 21 miljoonaan euroon. Se oli tuntuvasti ennustettua pienempi. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 777 miljoonaan euroon.

- Loppuvuoden näkymät riippuvat täysin matkalippujen ja polttoaineen hinnan kehityksestä. Ne ovat heikot, sanoo O´Leary.

Ryanair kuljetti viime vuonna kansainvälisessä liikenteessä 49 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärällä mitattuna se oli kansainvälisen liikenteen suurin yhtiö. Matkustajasuoritteella eli lennetyillä matkustajakilometreillä mitattuna se ei yllä suurimpien lentoyhtiöiden kärkikymmenikköön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme