Mainos
Mainos

Ryanairin lentäjät marssivat ulos ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa

Halpalentoyhtiö Ryanairin saksalaiset lentäjät järjestivät tänä aamuna yhtiön historian ensimmäisen työnseisauksen.

Lentäjien ulosmarssi kesti neljä tuntia kello kuudesta Suomen aikaa alkaen. Ryanairin ja saksalaislentokenttien mukaan seisauksella on ollut vain vähäisiä vaikutuksia lentoaikatauluihin.

Työseisaus on symbolisesti merkittävä, sillä Ryanair on pitkään kieltäytynyt tunnustamasta ammattiliittoja. Yhtiö ilmoitti kuitenkin viime viikolla tunnustavansa jatkossa ammattiliitot neuvottelukumppaniksi.

Liikennelentäjien saksalainen ammattiliitto VC (Vereinigung Cockpit) sanoi järjestäneensä työnseisauksen, koska ei pidä Ryanairin ilmoitusta vakavana tai vilpittömänä.

– Tämä on varoituslaukaus. Aloitimme pienellä, mutta meillä potentiaalia paljon suurempaan, VC:n edustaja sanoi.

Liiton mukaan Ryanair kieltäytyi vastaanottamasta kahta sen neuvotteludelegaation työntekijää, joiden molempien työsopimukset purettiin pian tapahtuneen jälkeen.

– Tämä osoittaa, että mikää ei ole muuttunut Ryanairin johtamistyylissä, VC:n puheenjohtaja Ilja Schultz sanoi.

Yhtiö ei välittömästi kommentoinut työnseisausta Reutersille. Yhtiön johto on kehottanut työntekijöitä työhön, jotta joululomalle suuntaavat ihmiset pääsevät matkustamaan.

Ryanair perui syyskuussa tuhansia lentoja henkilöstöpulan takia. Syynä henkilöstöpulaan oli työntekijöiden lomakertymien purku. Yhtiön osake laski tuolloin voimakkaasti Dublinin pörssissä.

Ryanairilla ei ole talvikaudella Suomen-liikennettä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme