Mainos
Mainos

S-Pankki ja Tapiola Pankki yhdistyvät

S-Pankki ja Tapiola Pankki yhdistyvät uudeksi S-Pankiksi, joka aloittaa ensi vuonna.

S-ryhmä omistaa uudesta pankista 75 prosenttia ja LähiTapiola-ryhmä 25 prosenttia.

SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä arvioi S-ryhmän tiedotteessa, että pankeilla on yhdessä paremmat toimintaedellytykset kuin erikseen, ja niiden taseet täydentävät toisiaan erittäin hyvin.

Uusi pankki aikoo tavoitella asuntoluototuksessa vain maltillista kasvua. Peruspankkipalveluissa, kulutusluotoissa, rahastoliiketoiminnassa ja varainhoidossa tavoitteena on voimakkaampi kasvu.

S-Pankki kertoi viime viikolla ostavansa sijoituspalvelutalo FIMin, johon pankkifuusion yhteydessä siirretään LähiTapiola Varainhoidon rahastoliiketoiminta.

S-ryhmä ja LähiTapiola kertovat kaavailevansa myös laajempaa strategista yhteistyötä, jonka uusia muotoja selvitetään syksyn aikana. Vakuutuksia koskeva bonusyhteistyö alkaa jo vuoden kuluttua.

Pankkien yhdistyminen vaatii vielä Finanssivalvonnan sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnät. Uuden pankin pitää myös hakea oma pankkitoimilupa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme