Mainos
Mainos

S-ryhmä porskuttaa vauhdilla

S-ryhmän myynti kasvoi 12,1 prosenttia viime vuonna. Vielä joulukuussakin kasvu oli 7 prosenttia. ABC-liikennemyymälöillä menee yhä todella hyvin. Vain S-ryhmän autokauppa dyykkasi.

– Talouskriisistä huolimatta S-ryhmän joulukuun myynti kasvoi 7 prosenttia edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna. Alkuvuonna päivittäis- ja käyttötavarakauppa ovat edelleen kasvaneet, mutta laskua edellisvuoteen on muun muassa auto- ja majoitusmyynnissä, toteaa SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen.

S-ryhmän vähittäismyynti nousi viime vuonna 11 820,6 miljoonaan euroon, jossa oli lisäystä 12,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Alueosuuskauppojen vähittäismyynti oli 9 815,3 miljoona euroa ja se kasvoi 12,5 prosenttia. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi viime vuonna 12,4 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli 6 108,0 miljoonaa euroa.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynti lisääntyi 25,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– ABC-ketjun hyvää myynnin kehitystä auttoi ketjun toimipaikkalukumäärän kasvu 36:lla ABC-liikennemyymälällä, ABC-Delillä ja ABC-automaatilla. Uusista ABC-asemista noin puolet muutettiin entisistä Esso-huoltoasemista, kertoo Arto Hiltunen.

Bonuksiakin maksettiin 16 % enemmän

Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan vähittäismyynti kasvoi 2,0 prosenttia, matkailu- ja ravitsemiskaupan 8,4 ja maatalouskaupan myynti 20,5 prosenttia. Auto- ja autotarvikekaupan myynti sen sijaan pieneni 8,5 prosenttia.

S-ryhmän myynti kasvoi myös Baltiassa ja Venäjällä.

– Lähialueliiketoimintojen osuus koko S-ryhmän myynnistä tulee kasvamaan erityisesti Baltian ja Pietarin uusien Prisma-investointien seurauksena, pääjohtaja Arto Hiltunen toteaa.

S-ryhmän osuuskauppoihin liittyi 109 332 uutta asiakasomistajaa viime vuonna. Asiakasomistajia oli joulukuun lopussa jo lähemmäksi kaksi miljoonaa eli 1 797 653. Asiakasomistajille maksettiin bonusta 306,5 miljoonaa euroa. Siinäkin oli kasvua 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme