Mainos
Mainos

Saab 900 -mallin valmistus Uuteenkaupunkiin

Valmet Automotive on päättänyt aloittaa viime vuonna esitellyn Saab 900 -sarjan autojen tuotannon. Valmet Automotive valmistaa Uudessakaupungissa sarjan kolmi- ja viisiovisten sekä avoautojen erikoismallit ensi vuoden syksystä alkaen, kertoi toimitusjohtaja Juhani Riutta tänään.

Uuden erikoisauton tuotantomäärä rajoitetaan 3000 autoon vuodessa. Saabin kanssa tehty valmistussopimus merkitsee umpikorillisten Saab 900 -autojen paluuta Valmet Automotiven tuotantolinjalle yli viiden vuoden tauon jälkeen.

Erikoistuotantosarjan tekniset erittelyt, suoritusarvot ja hinnat julkistetaan ensi vuoden aikana. Uudet erikoismallit perustuvat Saabin perustekniikkaan ja korimuotoiluun, mutta mallien muotoiluun ja tekniikan kehittämiseen on osallistunut yhteistyökumppanina TWR Group Englannista.

Valmet Automotive valmistaa edelleen myös kaikki Saab 900 -avoautot. Mallin suosio on Riutan mukaan yllättänyt yhtiön. Niitä on valmistettu jo yli 100000 kappaletta. Tähän mennessä Uudessakaupungissa on valmistettu yhteensä 630000 Saab-autoa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme