Mainos
Mainos

Saabia epäillään lahjonnasta Etelä-Koreassa

Ruotsalaista lentokone- ja puolustusvälineteollisuusyhtiö Saabia tutkitaan lahjusepäilystä Etelä-Koreassa. Saabin epäillään tarjonneen lahjuksia Etelä-Korean hävittäjäohjelmassa.

Syyttäjät ovat ratsanneet Saabin ja puolustustutkimuslaitos Security Management Institute SMI:n toimitilat Soulissa osana jo kolme kuukautta jatkuneita tutkimuksia. Syyttäjät ovat myös tutkineet Saabin työntekijöiden ja SMI:n johtajan pankkitilejä mahdollisten lahjusten selvittämiseksi, kertoo The Korea Times -lehti.

SMI on Etelä-Korean kansalliskokouksen neuvonantaja maan tärkeimmissä asehankinta ja -kehitysohjelmissa.

Syyttäjien mukaan SMI:n epäillään tarjonneen Saabille salaiseksi luokiteltua tietoa maan omasta KF-X hävittäjäohjelmasta tai suosineen ruotsalaisyritystä parlamentin hävittäjäohjelmaesittelyissä korvausta vastaan.

Saab ei kommentoi tilannetta. SMI:n edustajan mukaan tutkinnassa on kyse normaalista, parlamentaarisesta rutiinitarkastuksesta.

Saab on ollut osana useissa Etelä-Korean asehankintaohjelmissa. Ruotsalaisyritys on myös pyytänyt Etelä-Koreaa osallistumaan sen Gripen-hävittäjäohjelmaan tiivistääkseen Saabin ja Etelä-Korean hävittäjäyhteistyötä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme