Mainos
Mainos

Saabin rahoitusyritykset vastatuulessa

Ruotsalaisen autonvalmistaja Saabin yritykset selvitä kassakriisistä saivat viikonlopun aikana kolauksen, kun Euroopan investointipankki (EIP) asetti hankkeelle tiukkoja ehtoja. Saab on suunnitellut paikkaavansa kassaa myymällä kiinteistöjään venäläiselle liikemiehelle Vladimir Antonoville.

Saabin tuotanto on ollut viikkoja pysähdyksissä alihankkijoiden keskeytettyä toimituksia Saabin maksurästien takia. Saabin suunnitelma tehdaskiinteistöjen myymisestä on saanut jo Ruotsin valtionkonttorin ja hallituksen tuen. Järjestely vaatii kuitenkin myös EIP:n ja entisen omistajan General Motorsin hyväksynnän.

EIP:n antamien ehtojen kerrotaan olevan niin tiukkoja, että Saabin on niitä vaikea täyttää. Saabin omistavan Spykerin tiedotteen mukaan yhtiö käy tänään neuvotteluja EIP:n kanssa, ja Antonov tapaa puolestaan Saabin EIP-lainan taanneen Ruotsin valtionkonttorin johtoa.

Ruotsalaismedioiden mukaan Saab on jälleen kuilun partaalla ilman nopeita ratkaisuja. Antonovin ruotsalainen asianhoitaja Lars Carlström kuvaili Göteborgs Postenissa tilannetta äärimmäisen vakavaksi.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme