Mainos
Mainos

Säästäminen ja sijoittaminen houkuttaa yhä useampaa

Säästämiskohteista suosituin on yhä pankkitili. Säästäminen ja sijoittaminen on yleisempää 50-vuotiaille tai tätä vanhemmille.

Kotitaloudet ovat aiempaa kiinnostuneempia säästämään ja sijoittamaan. Finanssialan Keskusliiton kyselyn mukaan 43 prosenttia kotitalouksista suunnittelee säästävänsä ja sijoittavansa tänä vuonna.

Viime syksynä säästämistä ja sijoittamista suunnitteli 39 prosenttia kansasta. Säästämisaikeet ovat vahvistuneet sekä ihmisillä, joilla on jo säästöjä, että niillä, joille säästöjä ei vielä ole kertynyt.

- Tulokset kertovat talouden positiivisesta vireestä ja kotitalouksien hyvästä rahatilanteesta. Säästäminen ja sijoittaminen yleistyy etenkin 50 ikävuoden jälkeen, sanoo liiton rahoitusasiantuntija Ulla Halonen.

Säästämiskohteista ylivoimaisesti suosituin on edelleen pankkitili. Rahastoihin sijoituksia suunnittelee 13 prosenttia vastaajista ja pörssiosakkeisiin vain 5 prosenttia.

Finanssialan Keskusliiton kysely tehtiin helmikuussa. Vastaajia oli 2400.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme