Mainos
Mainos

Säästöpankit parantavat

Myös säästöpankkiryhmä paransi tulostaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto kohosi 113 miljoonaan markkaan. Lisäys edellisvuodesta on 14 miljoonaa markkaa.

Suurista pankeista poiketen ryhmä onnistui kasvattamaan hieman rahoituskatettaan. Nyt se oli runsaat 390 miljoonaa markkaa. Myös muut tuotot lisääntyivät. Pankkiryhmän myöntämien luottojen määrä kasvoi vuodessa vajaalla 1 miljardilla markalla eli 10 prosenttia. Talletukset säästöpankkeihin kohosivat 7 prosenttia.

Säästöpankkien markkinaosuus markkaluotoista nousi vuoden vaihteesta 0,3 prosenttiyksikköä 5 prosenttiin ja markkatalletuksista 0,4 prosenttiyksikköä 6,4 prosenttiin. Säästöpankkien kulut lisääntyivät jonkin verran, kun ryhmä perusti edelleen uusia konttoreita.

Alkuvuoden luottotappiot jäivät 36 miljoonaan markkaan. Vuosi sitten niitä oli 43 miljoonaa markkaa. Ryhmän kaikki pankit nipistivät voitolle jo vuoden ensikuukausina, kun vielä viime vuonna kaksi pankkia teki tappiota. Yhtäkään 40 säästöpankista ei tuettu ryhmän sisäisestä vakuusrahastosta.

Ryhmän tiedot koonnut Säästöpankkiliitto ei enää julkista yksittäisten pankkien tuloksia. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi pankkiryhmän sisäisessä vakavaraisuusvertailussa hännille sijoittuva pankki tuntee tulevansa väärinkohdelluksi, jos sen tilanne on kuitenkin parempi kuin alueella toimivilla kilpailijoilla.

Ryhmän suurin eli Aktia julkisti jo viime kuun lopussa tuloksensa. Tämä johtui elokuun puolivälissä alkaneesta osakeannista. Aktian liikevoitto supistui hieman ja oli 12,3 miljoonaa markkaa. Vähennys johtui mm. myynnissä olevien kiinteistöjen arvonalennuksista. Itse pankkitoiminnassa päästiin viimevuotista parempaan tulokseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme