Mainos
Mainos

Sahateollisuuden vuosi aiempaa heikompi

Puutuoteteollisuuden valtakunnallisessa toimialaraportissa todetaan, että alalla voidaan puhua jo kannattavuuskriisistä.

Sahateollisuudessa kuluva vuosi näyttää viime vuotta heikommalta. Vaikka havusahatavaralla on maailmalla kysyntää, niin ylitarjonta on johtanut hintojen laskuun.

Kustannuskehitys on ollut päinvastainen, joten alalla voidaan puhua jo kannattavuuskriisistä, todetaan puutuoteteollisuuden valtakunnallisessa toimialaraportissa.

Kotihuonekalujen kauppa puolestaan käy nyt kotimaassa paremmin kuin vuosikausiin. Keskittyminen on kuitenkin johtanut siihen, että huonekalujen valmistajat ovat jakaantumassa kahteen joukkoon.

Osa valmistajista on saanut toimitussopimukset ketjujen kanssa ja he ovat kasvattamassa toimintaansa. Toiset valmistajat taas ovat menettäneet asiakkaansa ja niiden tulevaisuus on vaakalaudalla.

(MTV3-ST)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme