Mainos
Mainos

Sähköala: Kotimainen sähkö asetettava itäkaapelin edelle

Sähköalan järjestöt muistuttavat, että Suomen riippuvuus Venäjän maakaasusta ja öljystä on jo nyt huomattavan suuri.

Energiateollisuus ry. ja Sähköalojen ammattiliitto vaativat, että kotimaisen sähköntuotantoon tehtävät investoinnit on asetettava Venäjältä vedettävän sähkökaapelin edelle. Investoinnit loisivat toimeliaisuutta työpaikkoja.

Järjestöjen mielestä tulisi sijoittaa päästöttömään tai vähintään vähäpäästöiseen sähköntuotantoon. Sen vuoksi eduskunnan olisi otettava poliittisesti kantaa lisäydinvoiman rakentamiseen. Myös vesivoiman ja bioenergian lisärakentamismahdollisuuksia tulisi hyödyntää enemmän.

Suomen riippuvuus Venäjän maakaasusta ja öljystä on jo nyt huomattavan suuri, noin 60 prosenttia, järjestöt muistuttavat.

Jos kaapelihanke toteutuu, se olisi vedettävä suoraan Ruotsiin, sanotaan kannanotossa. Ruotsin suurempi sähkön tarve on johtanut hintapiikkeihin Tanskassa ja Suomessa ja häirinnyt näin pohjoismaisten sähkömarkkinoiden toimintaa.

Merikaapelihanke on parhaillaan kauppa- ja teollisuusministeriössä selvitettävänä. Siitä päätetään kesällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme