Mainos
Mainos

Sähkön hinnoille toivotaan kohtuullisuutta

Sähkön hintaa valvotaan jatkossa etukäteen. Hinnoittelulle annetaan tietyt ylärajat.

Sähkön ja maakaasuverkkopalveluiden hinnoittelun valvonta uudistuu. Tavoitteena on kohtuullistaa sähkön hintoja. Valvontaa tehdään vastedes etukäteen.

Energiamarkkinavirasto on tehnyt lähivuosien suunnitelmansa valvonnasta, jossa hinnoittelulle annetaan tietyt ylärajat. Alan toimijat voivat asettaa sitten tariffinsa mille tasolle haluavat, kunhan katto pitää.

Muun muassa sähkön jakeluverkolle on asetettu 1,3 prosentin vuotuinen tehostamistavoite, jonka pitäisi myös näkyä kuluttajahinnoissa.

Energiamarkkinavirasto valvoo kohtuullisuuden toteuttamista kiinteillä valvontajaksoilla, jotka ovat aluksi sähkölle 3 vuotta ja maakaasulle 5 vuotta. Jatkossa mm. ylituotot pitäisi palauttaa seuraavalla tuotantojaksolla alentamalla hintoja.

Kohtuulliset tuottoprosentit on tarkoitus päivittää vuosittain. Ensi vuonna ne ovat sähkölle noin 4,5:n ja reilun 5 prosentin välillä ja maakaasun osalta 5:n ja 7 prosentin välillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme