Mainos
Mainos

Sähkön hintaerot kasvussa

Sähkön hintaerot ovat viime aikoina kasvaneet. Kalleimman ja halvimman kotitaloussähkön hintaero on tänä vuonna venähtänyt jopa yli kaksinkertaiseksi. Viimeksi yli kaksinkertainen hintaero kalleimman ja halvimman sähkön välillä kirjattiin alkuvuodesta 1997 eli noin puolitoista vuotta ennen kuin kuluttajat saattoivat ryhtyä kilpailuttamaan sähköyhtiöitä.

Sähköenergialiiton mukaan osa yhtiöistä myy sähköä asiakkailleen vielä selvästi alle markkinahinnan ja osa on vastannut markkinamuutoksiin selvillä hinnankorotuksilla. Markkinahinta on vielä selvästi korkeammalla kuin vuosi sitten. Ensi talven hintatason odotetaan kuitenkin jäävän viime talven tasoa alhaisemmaksi.

Tuoreimpien tilastojen mukaan viisi prosenttia kuluttajista on vaihtanut sähköyhtiötä. Yli 20 prosenttia on kuitenkin kilpailuttanut sähkönhankintansa. Tähän jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat paitsi yhtiötä vaihtaneet myös ne, jotka ovat uusineet sopimuksensa alueen sähköyhtiön kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme